Veelgestelde vragen

1. Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Het aantal rijlessen is afhankelijk van jouw eigen rijvaardigheid. Als je al rijlessen hebt gehad, zul je waarschijnlijk minder lessen nodig hebben dan iemand die voor het eerst begint. Na de eerste rijles of een proefles bij ons, kunnen we jouw beter adviseren over het aantal benodigde rijlessen.

2. Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met rijlessen?
Om rijles te nemen, moet je minimaal 16,5 jaar oud zijn. Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. En het praktijkexamen mag vanaf 17 jaar. Als je voor je 18de slaagt, mag je al autorijden. Maar let op: tot je 18de verjaardag moet er wel een coach als begeleider naast je zitten. Dat kan bijvoorbeeld een goede kennis om familielid zijn. Je hebt hiervoor een begeleiderspas nodig welke je kunt aanvragen bij
2toDrive.

3. Hoe lang duurt een rijles?
Een reguliere rijles duurt 60 minuten. Dit geldt bij losse rijlessen en rijlessen uit de verschillende pakketten. Alleen de proefles duurt 45 minuten.

4. Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?
Het theorie-certificaat is precies 1,5 jaar geldig vanaf de dag dat je het hebt behaald.

5. Op welke betaalwijze kan ik betalen?
Wij geven de voorkeur aan betaling per bank. Indien het niet anders kan, mogen de rijlessen ook contact worden voldaan. Je krijgt van ons dan een reçu al betaalbewijs.

6. Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, dat is mogelijk bij de afname van pakketten van minimaal € 1170,-. Voorafgaand aan de eerste rijles dient de eerste betaaltermijn te zijn voldaan. Vraag hiervoor per mail of telefonisch de voorwaarden aan. Losse lessen dienen voorafgaand aan de rijles te worden betaald. Hiervoor is geen betaalregeling mogelijk.

7. Indien ik een rijles afzeg, moet ik dan de les betalen?
Indien een rijlesafspraak jou bij nader inzien niet uitkomt, dien je dit minimaal 48 uur van tevoren af te zeggen. We plannen dan een nieuw lesmoment in en rekenen geen extra kosten. Echter, indien je de afzegging niet 48 uur voorafgaand van de rijles aan ons doorgeeft, brengen wij een gedeelte of gehele lesuren in rekening. Alleen in gevallen van overmacht, brengen wij het lesgeld niet in rekening. Vraag hiervoor per mail of telefonisch de voorwaarden aan.

8. Wat zijn de gevolgen bij het afzeggen van de tussentijdse toets of het praktijkexamen?
Mocht je door medische redenen geen examen kunnen afleggen, dan kun je met een medische verklaring bij het CBR om een teruggave van het examengeld exclusief kosten Cbr aanvragen.